Succesvolle demonstratie Nijmegen Gastvrij

Afgelopen zaterdag 21 november hebben we met een kleine 1000 mensen door Nijmegen gedemonstreerd onder het thema Nijmegen Gastvrij, solidariteit zonder grenzen.

demo1

De sfeer tijdens de demonstratie was top. Er werd gezongen, gedanst, geschreeuwd, geluisterd naar intense toespraken. In een rondgang door het centrum en Nijmegen-Oost hebben we luidkeels laten horen dat migranten welkom zijn. Toen aan het einde van de demonstratie de avond viel liepen we dansend het centrum in. Naast onze geplande toespraken waren er veel mensen die spontaan iets wilde zeggen wat zorgde voor veel mooie bijdragen in vele talen door mensen uit vele landen.

We willen graag iedereen die is gekomen bedanken voor hun komst. Een speciaal dankwoord voor alle mensen die vanuit Heumensoord zijn gekomen en de mensen van wij zijn hier uit Amsterdam. Verder nog dank aan theaterstraat voor de geluidswagen en het busvervoer, dank aan Le Sabot voor het heerlijke eten voor de demonstranten, dank aan Kladeradatsch voor de muziek en dank aan alle anderen die hebben meegeholpen.

We kijken terug op een geweldige samenkomst van mensen, een strijdbare sfeer en een uitlaatklep voor iedereen. Maar we moeten niet vergeten dat onze strijd nog niet gestreden is. Er zullen onmenselijke plannen blijven zijn waar we ons tegen moeten verzetten. Zoals het op straat zetten van zojuist aangekomen migranten. Elke dag zijn er nieuwe situaties in de levens van mensen die simpelweg niet acceptabel zijn zoals de razzias in de gezinslocaties waar mensen elke dag in angst leven. Helaas stopt de lijst hier niet. Nijmegen blijf strijdbaar, Nijmegen blijf gastvrij!